Ohjelma
12.30-13.30
11.00-12.30
Jos ymmärrät (okkulttisen) resonanssin lain, niin ymmärrät asanoiden, pranayaman, meditaation ja kaikkien muidenkin joogatekniikoiden toimintamekanismin. Sovellettuna harjoitukseen tämä ymmärrys tekee tekniikoista voimakkaita ja tarkemmin päämäärään suunnattuja.
Tämä tunti sopii niille, jotka haluavat tehokkaan ja energisoivan harjoituksen keholle ja mielelle. Fyysisesti hieman haastavammat asanat saavat energiat virtaamaan ja tuovat dynaamisen alun päivälle.
Teemme yksinkertaisia, kaikille sopivia kehoa tasapainottavia ja mieltä rauhoittavia asanoita lempeällä asenteella. Harjoitus päättyy syvärentoutukseen.
Parijoogassa tehdään hathajooga-asanoita yhdessä parin kanssa. Tantrajoogaan pohjautuvat pariasanat saavat energiat kiertämään ja antavat rauhallisen ja hyvän olon.  Parijooga-tunnille voit tulla rakastettusi tai ystäväsi kanssa.
Resonanssi – Kaikkien joogatekniikoiden yleisavain
Energisoiva hathajooga
Rentouttava hathajooga
Parijooga
Sali: Bindu
Sali: Atma
Sali: Surya
Sali: Surya
Ohjelma
13.45-15.00
Jooga on kehittynyt vuosituhansien saatossa transpersonaalisten kokemusten kautta joukoksi erilaisia tekniikoita ja harjoituksia. Joogan alkuperäisenä tarkoituksena on opettaa tietoisemmin ja hallitummin saavuttamaan muuntuneita tietoisuudentiloja.
Luonnollinen ja oikea hengitys on tie läsnäoloon ja hyvään meditaatioon. Se parantaa unen laatua ja vahvistaa puolustuskykyä. Työpajassa teemme yksinkertaisia ja tehokkaita hengitysharjoituksia ja opettelemme hengittämään luonnollisesti ja käyttäen koko keuhkoja.
Jooganidra tarkoittaa “syväunta”, koko kehon ja mielen syvää uudistumista tietoisen rentoutumisen kautta. Se on meditatiivinen harjoitus selinmakuulla ja hieno ikiaikainen joogan tekniikka hermojärjestelmän tasapainon ja mielenrauhan palauttamiseksi.
Jooga henkisenä polkuna
Hengityksen hiljainen voima
Jooganidra
Sali: Bindu
Sali: Atma
Sali: Surya
Ohjelma
17.00-17.45
16.00-16.45
16.00-17.30
Luennolla esitellään joogan laajaa ja kokonaisvaltaista näkökulmaa sairauteen, terveyteen ja paranemiseen. Joogan perimmäinen tarkoitus on täydellinen itseoivallus. Hyvä terveys ja vastustuskyky ovat säännöllisen joogaharjoituksen suotuisia ’sivuvaikutuksia’.
Luennolla esitellään joogan laajaa ja kokonaisvaltaista näkökulmaa sairauteen, terveyteen ja paranemiseen. Joogan perimmäinen tarkoitus on täydellinen itseoivallus. Hyvä terveys ja vastustuskyky ovat säännöllisen joogaharjoituksen suotuisia ’sivuvaikutuksia’.
Patanjalin astangan eli joogan kahdeksan askelman kaksi ensimmäistä eli Yama ja Niyama muodostavat yhdessä ns. ”joogan kymmenen käskyä”. Yaman ja Niyaman todellinen arvo piilee niiden ymmärtämisessä velvollisuuden sijaan mahdollisuutena henkiseen transformaatioon.
Aito ja kestävä onnellisuus syntyy syvästä mielenrauhan tilasta, kun olemme täysin läsnä itsessämme. Meditaatio, jossa yhdistetään rentoutuminen, sisäänpäin kääntyminen ja keskittyminen, on erittäin tehokas mielenrauhan luoja.
Joogan parantava voima
Joogan parantava voima
Yama & Niyama
Mielenrauha on onnellisuutta
Sali: Bindu
Sali: Atma
Sali: Surya
Ohjelma
18.00-19.30
Jooga on totuttu tuntemaan intialaisena kehon ja mielen tasapainoon tähtäävänä harjoituksena. Joogan syvin päämäärä on henkisen ykseyden tilan saavuttaminen systemaattisen harjoituksen avulla.
Tämä työpaja tarjoaa avaimet hatha yoga harjoitusten syventämiseen. Vijnanasana mahdollistaa tietoisuuden laajentamisen oman yksilöllisten rajoitusten tuolle puolen.
Depression is an increasing problem in our society, which can be however totally cured. Through different yogic methods and techniques we can obtain a more profound perspective upon ourselves and our life.
Universaali Jooga – Pyrkimys ykseyteen
Chakrat ja asanat – seitsemän sisäistä paratiisia
From Depression to Happiness
Sali: Bindu
Sali: Atma
Sali: Surya
Ohjelma
20.00-23.00
Festivaalipäivän viimeisessä työpajassa syvennymme sydämen läsnäoloon ja rakastavaan yhteyteen osallistujien välillä. Keskittymällä omaan sydämeemme avaamme samalla yhteyden rakkauden energian kautta muiden ihmisten sydämiin ja lopulta koko maailman sydämeen.
Heart of Yoga Celebration
Sali: Surya

23.3.2019 / Ovet aukeaa klo 10.30

Parijooga

Surya klo 11.00-12.30
Ghaada Mironescu & Honorat Mäkinen
Parijoogassa tehdään hathajooga-asanoita yhdessä parin kanssa. Tantrajoogaan pohjautuvat pariasanat saavat energiat kiertämään ja antavat rauhallisen ja hyvän olon. Lopuksi tehdään syvärentoutus. Parijooga-tunnille voit tulla rakastettusi tai ystäväsi kanssa. Osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa kokemusta.

Rentouttava hathajooga

Atma klo 11.00-12.30
Teodora Salama

Teemme yksinkertaisia, kaikille sopivia kehoa tasapainottavia ja mieltä rauhoittavia asanoita lempeällä asenteella. Harjoitus päättyy syvärentoutukseen.

Energisoiva hathajooga

Bindu klo 11.00-12.30
Emeric Kourilehto

Tämä tunti sopii niille, jotka haluavat tehokkaan ja energisoivan harjoituksen keholle ja mielelle. Fyysisesti hieman haastavammat asanat saavat energiat virtaamaan ja tuovat dynaamisen alun päivälle. Tunti alkaa aurinkotervehdyksillä ja päättyy syvärentoutukseen.

Festivaalin esittely ja avausluento 

Surya klo 12.30-13.30
Resonanssi joogan perustana / Johanes, Vivien & Honorat

Resonanssin lain kautta asanoiden, meditaation, pranayaman ja muiden joogaan kuuluvien harjoitusten toimintaperiaate avautuu. Samalla avautuu vähitellen ymmärrys elämän ja kaikkien ilmiöiden taustoista. Tämän tiedon hyödyntäminen tekee tekniikoista tehokkaita ja tarkemmin valittuun päämäärään suunnattuja. Avaamme tehokkaan, toimivan harjoituksen perusteita tässä avausluennossa, joka antaa erinomaisen pohjan ymmärtää syvemmin festivaalin muita luentoja ja työpajoja.

Jooganidra – stressinhallintaa tietoisen rentoutumisen avulla

Surya 13.45-15.00
Työpaja / Vivien Perttu
Jooganidra tarkoittaa “syväunta”, koko kehon ja mielen syvää uudistumista tietoisen rentoutumisen kautta. Se on meditatiivinen harjoitus selinmakuulla ja hieno ikiaikainen joogan tekniikka hermojärjestelmän tasapainon ja mielenrauhan palauttamiseksi. Työpajassa pohdimme, mikä ero on sohvalla netin selailun tai muun ajatuksia hajaanuttavan ”rentoutumismuodon” ja tietoisen syvärentoutuksen välillä, ja mitä keho ja psyyke tarvitsevat stressistä palautumiseen. Haemme valmistelevilla harjoituksilla jooganidrassa tarvittavaa valpasta ja rentoa tietoisuuden tilaa, ja teemme lopuksi kokonaisen 45 minuutin jooganidra-harjoituksen. Työpaja soveltuu kaikille kiinnostuneille. Vinkki: Mukaan lämmin vaatekerta pitkään rentoutukseen.

 

Hengityksen hiljainen voima

Atma klo 13.45-15.00
Työpaja / Teodora Salama
Luonnollinen ja oikea hengitys on tie läsnäoloon ja hyvään meditaatioon. Se lisää elinvoimaa ja elämäniloa. Se parantaa unen laatua ja vahvistaa puolustuskykyä. Työpajassa teemme yksinkertaisia ja tehokkaita hengitysharjoituksia ja opettelemme hengittämään luonnollisesti ja käyttäen koko keuhkoja.

Jooga henkisenä polkuna

Bindu klo 13.45-15.00
Luento / Emeric Kourilehto
Ihminen on kautta aikojen kokenut tarvetta avautua kohti tuntematonta, mystistä rajatonta olemassaoloa ja arkkityyppisiä maailmoja. Jooga on kehittynyt vuosituhansien saatossa transpersonaalisten kokemusten kautta joukoksi erilaisia tekniikoita ja harjoituksia. Joogan alkuperäisenä tarkoituksena on opettaa tietoisemmin ja hallitummin saavuttamaan muuntuneita tietoisuudentiloja. Sanskritin sana YOGA tarkoittaa “sopusointua”, “yhdistymistä”, “yhteyttä”. Siksi jooga toimii porttina korkeamman tietoisuudentilan ja arkipäiväisen olemassaolon välillä, makrokosmoksen (ulkoisen maailmankaikkeuden) ja mikrokosmoksen (sisäisen maailmankaikkeuden) välillä. Joogan perinne on hyvin laaja ja joogan suuntauksia on monia. Kaikkien näiden suuntausten alkuperäinen tarkoitus on kuitenkin luoda yhteys ja siten opastaa ihmistä saavuttamaan henkinen täyttymys ja vapautuminen.

Mielenrauha on onnellisuutta 

Surya 16.00-17.30
Työpaja / Henrik Bruun
Aito ja kestävä onnellisuus syntyy syvästä mielenrauhan tilasta, kun olemme täysin läsnä itsessämme. Ihminen on luonnostaan onnellinen, mutta erilaisten fyysisten ja mentaalisten jännitysten takia tämä meissä kaikissa oleva potentiaali usein jää toteutumatta. Mielessämme yksinkertaisesti ei ole rauhaa. Meditaatio, jossa yhdistetään rentoutuminen, sisäänpäin kääntyminen ja keskittyminen, on erittäin tehokas mielenrauhan luoja. Tässä työpajassa hyödynnämme ääntä, visualisointia sekä hengitystä kolmessa meditaatioharjoituksessa, joiden avulla liikutaan kohti yhä syvempää ja hienovaraisempaa tietoisuuden tilaa. Tavoitteena on saada henkilökohtaista tuntumaa tosiasiaan, että mielenrauha on onnellisuutta. Harjoitukset soveltuvat sekä aloittelijoille että meditaatiota jo kauemmin harjoittaneille.

Yama & Niyama – “Joogan kymmenen käskyä” työkaluina henkiseen kasvuun

Atma klo 16.00-17.30
Työpaja / Helios Paavola
Patanjalin astangan eli joogan kahdeksan askelman kaksi ensimmäistä eli Yama ja Niyama muodostavat yhdessä joogan moraalisen ja eettisen perustan. Meillä on taipumus nähdä nämä ohjeet velvollisuuksina, jotka liittyvät lähinnä ulkoiseen toimintaan ja suhteeseemme ulkomaailmaan eli niiden koetaan ainoastaan rajoittavan vapauttamme.
Yaman ja Niyaman todellinen arvo piilee kuitenkin niiden ymmärtämisessä velvollisuuden sijaan mahdollisuutena henkiseen transformaatioon. Yama ja Niyama itse asiassa kuvaavat sitä tapaa, jolla mielen tyranniasta ja itsekeskeisyydestä vapautunut joogi toimii elämässään spontaanisti. Näin ollen voimme ikään kuin matkimalla valaistunutta käytöstä arkisessa elämässämme saavuttaa hyvin kohottuneen tietoisuuden tilan. Toisaalta ymmärrämme, että niiden täydellinen noudattaminen on valtava haaste. Itse asiassa kunkin ohjeen täydellinen hallinta edellyttää perustavanlaatuista muutosta ajattelussamme.
Työpajassa käymme Yamat ja Niyamat yksittäin läpi ja pyrimme meditatiivisten harjoitusten avulla oivaltamaan, kuinka ne toimivat tietoisuutta vapauttavina työkaluina.

Joogan parantava voima

Bindu klo 16.00-16.45
Luento / Ghaada Mironescu
Luennolla esitellään joogan laajaa ja kokonaisvaltaista näkökulmaa sairauteen, terveyteen ja paranemiseen. Joogan perimmäinen tarkoitus on täydellinen itseoivallus. Hyvä terveys ja vastustuskyky ovat säännöllisen joogaharjoituksen suotuisia ’sivuvaikutuksia’. Moderni elämäntyyli kuitenkin asettaa harjoittajan terveyden toisinaan koetukselle. Jooga tarjoaa toimivia menetelmiä terveyden ja tasapainon ylläpitoon ja palauttamiseen kaikissa elämänvaiheissa.

Suomen luonnon superfoodit: elinvoimaa lähimetsästä

Bindu klo 17.00-17.45
Luento / Natha
Takapihalta avautuu luonnon ruokakomero täynnä puhtaita, ravintorikkaita ja energisoivia aineksia. Luennolla opitaan villivihannesten, marjojen ja sienten käyttöä osana joogista ruokavaliota.

From Depression to Happiness – Yoga practice as a spiritual and natural alternative

Surya 18.00-19.30
Työpaja / Ishvarananda
Depression is an increasing problem in our society, which can be however totally cured.
Through different yogic methods and techniques we can obtain a more profound perspective upon ourselves and our life. The better we know ourselves the better we understand where we need to act in order to restore balance, to restore health.
The aim of the workshop is to offer a possibility of experiencing peace, confidence, harmony, support by the means of some specific yoga exercises. This workshop and its yoga practice is not intended to replace any medical service or any daily medical routine.

Chakrat ja asanat – seitsemän sisäistä paratiisia

Atma klo 18.00-19.30
Työpaja / Emeric Kourilehto

Tässä työpajassa teemme asanoita voimistaaksemme yhteyttä olemuksessamme eri tasolla sijaitseviin chakroihin. Chakrat ovat energiakeskuksia, jotka toimivat olemuksemme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja terveyden lähteinä. Jos jokin chakra on epätasapainossa ja ei siksi toimi harmonisesti, sen seuraukset ovat tunnistettavissa kehon, mielen, tunteiden ja psyyken tasoilla. Siksi chakrojen kanssa työskentely hathajooga-harjoituksissa avaa meille mahdollisuuden kokea kokonaisvaltaista harmoniaa ja henkistä hyvinvointia.

Universaali Jooga – Pyrkimys ykseyteen eri perinteissä

Bindu klo 18-19
Luento / Fausto Alho & Helios Paavola
Jooga on totuttu tuntemaan intialaisena kehon ja mielen tasapainoon tähtäävänä harjoituksena. Joogan syvin päämäärä on henkisen ykseyden tilan saavuttaminen systemaattisen harjoituksen avulla. Tämä syvin päämäärä on itse asiassa kaikkien maailman henkisten perinteiden ytimessä ja sillä on monia eri nimiä.

Myös Intiassa joogiset harjoitukset ovat niin historiallisesti kuin nykyäänkin palvelleet eri uskontojen harjoittajia syventämään heidän kokemustaan perimmäisestä mysteeristä.

Esittelemme luennolla näitä yhdistäviä tekijöitä maailman henkisissä perinteissä ja tarjoamme toisaalta laajennetun ja toisaalta tarkennetun näkökulman joogisen harjoituksen määrittelemiseksi.

Heart of Yoga Celebration

Surya 20.00-23.00
Työpaja ja juhlat
Tervetuloa juhlimaan olemassaolon kauneutta ja ihmeellisyyttä lämpimässä ja avoimessa tunnelmassa!

Festivaalipäivän viimeisessä työpajassa syvennymme sydämen läsnäoloon ja rakastavaan yhteyteen osallistujien välillä. Keskittymällä omaan sydämeemme avaamme samalla yhteyden rakkauden energian kautta muiden ihmisten sydämiin ja lopulta koko maailman sydämeen. Tunnin mittaisessa työpajassa teemme erilaisia läsnäolo-, meditaatio-, kohtaamisharjoituksia yksin, pareittain ja ryhmässä.

Työpajan jälkeen jatkamme tansseilla sekä nautimme lämminhenkisestä yhdessäolosta. Myynnissä suolaisia ja makeita herkkuja. Ilta päättyy kohottavaan meditaatioon spiraalimuodostelmassa.