Opettajat

Fausto Alho

Bindu klo 18-19: Universaali Jooga – Pyrkimys ykseyteen eri perinteissä.

Olen harjoittanut joogaa Nathalla vuodesta 2005 lähtien. Nathan opetuksessa on alusta asti kiehtonut sen monipuolisuus ja autenttisuus henkisenä polkuna. Esoteerinen opetus ammentaa useista perinteistä sortumatta pinnallisuuteen tai sekavuuteen. Erityisen paljon olen nauttinut laya jooga-meditaatiotekniikasta joka kiehtoo kymmenen vuoden harjoittamisen jälkeen yhä enemmän. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja keskityin joogaan ja tantraan sekä erilaisiin mystisiin perinteisiin myös akateemisissa opinnoissani.

Ghaada Mironescu

Surya klo 11.00-12.30: Parijooga / Bindu klo 16.00-16.45: Joogan parantava voima. 

Jooga ja tantra ovat antaneet minulle niin valtavasti, että tuntuu luonnolliselta ja merkitykselliseltä välittää eteenpäin saamiaan mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen.
Olen kiitollinen opettamisesta, se on vuorovaikutuksellinen ja elävä tapa oppia itse syvemmin ja lisää. 
Tunneilla ja kursseilla pyrin aina kytkeytymään suoraan opetuksen lähteeseen ja toisaalta tekemään asian mahdollisimman eläväksi ammentamalla omasta harjoituksesta ja kokemuksesta. Itselleni läheisin harjoitus on pyrkimys karmajoogan hengessä saattaa koko elämä, muuttuvine vivahteineen, henkisen polun piiriin. Ammatiltani olen koulutettu hieroja ja juristi.

Emeric Kourilehto

Bindu klo 11.00-12.30: Energisoiva hathajooga / Bindu klo 13.45-15.00: Jooga henkisenä polkuna / Atma klo 18.00-19.30: Chakrat ja asanat – seitsemän sisäistä paratiisia.

Kiinnostuin joogasta vuonna 2004, kun sain unessa kokemuksen siitä että jooga on avain voimakkaiden okkultististen kokemusten saavuttamiseksi. Aloin palavasti etsimään oikeaa joogakoulua joka pystyisi tarjoamaan vastinetta kaipuulleni ja lopulta löysin Nathan. Tällä tavoin alkoi joogan ja tantran polku tässä elämässä. Ensimmäisen joogatunnin jälkeen tiesin että tämä on minun paikkani ja vuosien jälkeen yhä palavasti innostun siitä, millaisia henkisiä lahjoja tämän koulun opetus tarjoaa oppilailleen. Omien kokemusteni ja ymmärrykseni kasvaessa, ryhdyin opettajaksi 2010, sillä halusin välittää joogan ja tantran perimmäistä tietoa muillekin. Tiesin sydämessäni että jos haluaisin täydellistää oppimani, olisi minun jaettava tätä opetusta jokaiselle jonka sydän on valmis. Lisäksi haluan tuoda astrologisen näkulman henkiseen transformaation nopeuttamiseksi. Tarjoan myös henkilökohtaisia astrologisia konsultaatioita ja opetusta.

Honorat Mäkinen

Surya klo 11.00-12.30: Parijooga

Honorat Mäkinen on opettanut joogaa sekä tantraa viikottain vuodesta 2012. Tantran hän näkee ennen kaikkea sydämen laajentumisen sekä tietoisuuden polkuna, jossa itse matka on tärkeä ja palkitseva lopullisen päämäärän lisäksi.

 

 

Vivien Perttu

Surya klo 13.45-15.00: Jooganidra – stressinhallintaa tietoisen rentoutumisen avulla.

Olen harjoittanut Nathalla klassista joogaa ja tantraa parikymmentä vuotta ja ohjannut yli kymmenen vuotta joogan ja tantran lisäksi eroottisen tantran kursseja ja naisten ryhmiä. Jooga on iloa ja rauhaa, joogien yhteisö on koti ja harjoitus elämän mittainen tie. Inspiroidun ihmisistä. Kaikki voivat olla sellaisia kuin ovat – siitähän se harjoitus lähtee, hyväksymisestä ja ihmettelystä. Koulutukseni on HuK ja valmistuva luovien menetelmien sosionomi.

Henrik Bruun

Surya klo 16.00-17.30: Mielenrauha on onnellisuutta.

Joogan ja tantran harjoittaminen on tuonut minulle elinvoimaa, kykyä kohentaa energioita, optimismia, iloa, rakkautta, intuitiota, selkeyttä ja yhteyttä korkeimpaan. Olen oppinut elämään intensiivisemmin, myös silloin kun mitään ei tapahdu. Olen oppinut olemaan kaikesta kiitollisena, myös vastoinkäymisistä. Olen oppinut oppimaan kokemuksistani, sekä hyvistä että huonoista. Nautin suunnattomasti asanoiden tekemisestä ja meditaatiosta, kuten myös pranayama-harjoituksista. Joogatekniikoiden tuoma sisäinen rauha jää elämään pitkään harjoitusten jälkeen. Tätä tarvitsen arjessani ja työssäni. Koulutukseltani olen filosofi. Nykyään toimin toimitusjohtajana teollisuuden ja kaupan aloilla

Ishvarananda

Surya klo 18.00-19.30: From Depression to Happiness – Yoga practice as a spiritual and natural alternative.

Ishvarananda on opettanut joogaa yli 25 vuoden ajan, jonka lisäksi hän pitää säännöllisesti luentoja ja työpajoja erilaisista henkisistä aiheista sekä vuosittaisia henkisiä retriittejä. Rakkaudella, luottamuksella ja lämpimällä huumorilla hän on omistanut elämänsä opettaakseen ihmisille henkisen kehityksen ja onnellisuuden tärkeyden ja tarpeen.

Helios Paavola

Atma klo 16.00-17.30: Yama & Niyama – “Joogan kymmenen käskyä” työkaluina henkiseen kasvuun / 18.00-19.30: Universaali Jooga – Pyrkimys ykseyteen eri perinteissä.

Olen opiskellut joogaa Nathalla vuodesta 2006 ja opettanut vuodesta 2011. Nathan opetus on tarjonnut juuri sen tietoisemman ja kokonaisvaltaisemman elämisen mallin jota parikymppisenä aloin etsiä. Joogan avulla elämästä tulee jatkuva tietoiseksi tulemisen ja perspektiivin laajenemisen prosessi.

Teodora Salama

Atma klo 11.00-12.30: Rentouttava hathajooga / Atma klo 13.45-15.00: Hengityksen hiljainen voima.

Joogan avulla pääsen sisäiseen paratiisiini ja muistan, että onni ja kaikki mitä kaipaan ja etsin onkin sisälläni. Joogaamalla pystyn päästämään irti huolista ja löydän luovuuteni. Pystyn olemaan aidosti tässä ja nyt, hyväksymään asiat sellaisina kuin ne ovat. Minulle on ollut suureksi avuksi se, että joogassa selitetään selvästi ja tieteellisesti miten maailmankaikkeus toimii ja miksi. Tunneilla kerrotaan tarkasti miten harjoitukset toimivat ja miksi. Ja kun itse olen tehnyt harjoituksia, ne toimivat juuri niin kuin teoriassa kuvattiin.

Johanes Dragonoff

Surya klo 12.30-13.30:  Resonanssi – Kaikkien joogatekniikoiden yleisavain.

Joogan opiskelu on minulle jatkuvaa itsen opiskelua, sen ihmettelyä mitä olen suhteessa kaikkeen siihen mitä teen ja koen.

Innostukseni joogaan heräsi jo nuorena, mutta syvemmälle aiheeseen pääsin vasta Nathalla vuosituhannen vaihteessa. Tätä edelsi paljon erilaista tutkiskelua, jonka motivaatioksi myöhemmin tunnistin halun ymmärtää tietoisuuden luonnetta. Koska tekoälyn ja kognitiotieteen opiskelu ei tuntunut antavan vastauksia tietoisuuden mysteerille, niin kiinnostukseni suuntautui mielen tutkimiseen suoremmin meditaation avulla. Nämä kokemukset tarjosivat välähdyksiä vastauksista, jotka mieleni saattoi pukea tyydyttävään muotoon joogakurssin ja shaivismikurssin viitekehyksen tuella.

Vielä antoisampaa on ollut oppia päästämään irti analyyttisestä mielestä ja antautua kokemaan syvästi olemassaolon mysteeriä, sitä että syvimmiltään itse ja kaikki on täydellisen sanoinkuvaamattoman käsittämätöntä ja ihmeellistä.